top of page
Naava-kuvitus-1.jpg

Hei kaikki partiolaiset!

 

Mun nimi on Orvokki Naavaparta, ja mä asun Tammisaaren naavaisimman kuusen juurella suuren sienen alla. Mä oon kuullut, että teillä partiossa käytetään joskus erilaisia partionimiä oikeiden nimien sijaan. Mun ystävät kutsuu mua usein Jäkäksi, koska naavahan on omanlaistaan jäkälää. Jos mä liittyisin partioon, mun partionimi olis sit varmaan Jäkä. Ehkä mä vielä joskus liitynkin, partio kuulostaa mun mielestä tosi jännittävältä.

 

Te tulette kuulemma Espoosta ja Kauniaisista, jonne on kuulemma yli kahdeksan peninkulman matka täältä Tammisaaresta. Niin kaukana mä en oo koskaan käynyt, enkä varmaan uskaltaisi edes lähteä. Siellä on varmaan aika erilaista kuin täällä meidän kylässä. Täällä asuu vaan ihan tavallisia keijukaisia, menninkäisiä, peikkoja ja haltioita. Ei ollenkaan sellaisia ihmeellisiä partiolaisia, joita ainakin siellä Järvi-Espoon seutuvilla asustelee paljonkin. Mutta kesän lopussa te olette tulossa käymään täällä meillä.

 

Ja se onkin hyvä asia, koska mä ja koko mun kylä tarvitaan teidän apuanne.

 

Viime aikoina täällä on käynyt tosi paljon ihmisiä. Ei siinä sinänsä mitään, yleensä ihmiset on tosi mukavia ja me tykätään vakoilla niitä mun ystävien kanssa. Mutta nää viime aikojen ihmiset on levittäneet tänne tosi paljon roskia. Eikä mitä tahansa roskia, vaan muoviroskia. 

 

Ennen, jos joku pudotti makkarapaketin kääreen mun kodin päälle, oli se tietysti ikävää. Mutta sen sai talkoovoimin poistettua katolta ja poltettua kokossa. Mutta nyt kaikki roskat on muovia, joka hajoaa ihan pieniksi sirpaleiksi. Sitä ei saa hävitettyä millään. Mun ystävä on kertonut, että sitä sanotaan mikromuoviksi. Se on ihan älyttömän vaarallista mun kyläläisille.

 

Mun hameeseen, joka ennen kiilteli auringossa, ja jonka naavahapsut kutittelivat paljaita jalkoja kesäkuumalla, on nyt tarttunut kasapäin mikromuovia, ja mun on hankala kävellä. Mä en saa sitä itse pois, ja mua pelottaa. Mun ystävä on tullut tosi kipeäksi, kun sitä mikromuovia on mennyt sen henkeen. 

 

Teidän partiolaisten täytyy auttaa mua ja mun kylää pääsemään mikromuovista eroon. Me tarvitaan teitä kaikkia!

bottom of page